Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

Upravno vijeće HZZO donijelo Odluku o produženju ugovornog razdoblja do 30. lipnja 2017.godine za sve zdravstvene ustanove i privatne zdravstvene radnike te isporučitelje ortopedskih i drugih pomagala koji sklapaju ugovore o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja ili o isporuci ortopedskih i drugih pomagala.

 
Liječničke potvrde u svrhu opravdanja izostanka učenika s nastave zbog zdravstvenih razloga, ubuduće će se izdavati samo u slučaju izostaka duljeg od tri rada dana uzastopno. U „Narodnim novinama" br. 3/2017 od 11.1.2017. objavljen je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera koji redefinira uvjete izdavanja liječničkih potvrda, a koji stupa na snagu 19. siječnja.

Opširnije...

 
Zbog čestih pitanja o pisanju potvrda djeci za bavljenje sportom pregledao sam zakon i ukratko utvrdio da se za svakog sudionika natjecateljskog sporta mora utvrditi zdravstvena sposobnost.

Tu zdravstvenu sposobnost utvrđuje ovlašteni liječnik - specijalist sportske medicine, specijalist medicine rada i sporta ili liječnici drugih specijalnosti koji imaju završen poslijediplomski studij iz medicine rada i sporta.

Opširnije...

 
dr. Đurđa Španović za tjednik Nacional:
 
POVEĆANA UPORABA ANTIBIOTIKA posebno se prijašnjih godina odražavala na prekomjerno propisivanje antibiotika djeci. Đurđa Španović, predsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, za Nacional kaže da se ta praksa napokon promijenila, a smanjenje upotrebe antibiotika drži kvalitetnim pomakom u liječenju djece.

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.