Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

 

rodjeni za citanje

„Rođeni za čitanje“
Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi

Trajanje provedbe programa: 2023. – 2030.
Zagreb, studeni 2022.

Opširnije

Drage kolegice i kolege,
na poziv Ureda Predsjednika Republike Hrvatske delegacija HDPSP je sudjelovala  prijemu s Predsjednikom. Upoznali smo Predsjednika o stanju u primarnoj pedijatriji, našim svakodnevnim izazovima i sugestijama kako poboljšati stanje u kojemu se nalazimo. Bili smo lijepo primljeni od Predsjednika i svih drugih sudionika, osjetili smo podršku našoj profesiji.
U privitku su fotografije koje govore same za sebe.
 
Svima nama želim Sretan Dan Hrvatskih liječnika!
Brinimo o svojim pacijentima ali brinimo i o sebi!
 
Srdačno
Mirjana KK

Opširnije...

HZZO će produžiti ugovorno razdoblje do 31. prosinca 2021. godine za do sada ugovorene zdravstvene ustanove na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini, te za do sada ugovorene privatne zdravstvene radnike na razini primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Također će do 31. prosinca 2021. godine biti produljeni ugovori s do sada ugovorenim isporučiteljima ortopedskih i drugih pomagala koji s HZZO-om imaju sklopljene ugovore o isporuci ortopedskih i drugih pomagala.

(Prenijeto s web stranice HZZO)

Poštovani kolegice i kolege pedijatri,

S iznimnim zadovoljstvom Vas obavještavamo kako je od ponedjeljka 7. lipnja 2021. godine Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“ u Zagrebu i njezin Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za dječju oftalmologiju i strabizam započela s uzimanjem uzoraka za analizu panela gena za nasljedne distrofije mrežnice.

Naime, nasljedne distrofije mrežnice uzrokovane su mutacijom u jednome od preko 300 različitih gena, a svima je zajedničko obilježje da su to do sada neizlječive bolesti s progresivnim gubitkom vida koji završava u potpunoj sljepoći već i u prvim godinama života, a najdalje u četvrtom desetljeću života.

Opširnije...

Dosadašnji predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora (HLZ) prof. dr. sc. Željko Krznarić izabran je u treći mandat na održanoj izbornoj Skupštini HLZ-a 25.veljače 2021.godine. Funkciju predsjednika će obnašati sljedeće četiri godine. Dužnost prvog potpredsjednika HLZ-a i u idućem mandatu povjerena je prof. dr. sc. Borisu Brkljačiću.

130. Izborna Skupština po prvi puta održana je elektroničkim putem zbog epidemioloških odluka koje su i dalje na snazi poradi pojave COVID-19. Za prof. Krznarića glasovalo je 138 od nazočna 155 delegata Skupštine, dok je prof. Brkljačića izabralo 128 delegata.

Opširnije...

 

  

 

 

 

 

 

 

Mreža pedijatrijskih

ordinacija u RH

 

Knjige, udžbenici, DVD

prof. dr. Josip Grgurić,
prim. dr. sc. Milivoj Jovančević i suradnici:

"Preventivna i socijalna pedijatrija"

knjiga socijalna preventivna pedijatrija small

Opširnije...

 
Dr. Ivan Begovac i suradnici:
Dječja i adolescentna psihijatrija
begovac djecja psihijatrija naslovnica
(kliknite na sliku za preuzimanje pdf verzije ili pristup internetskoj verziji knjige) 
 

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr. med.
specijalistica pedijatrije

"Pedijatar u kući"

pedijatarukuci

Opširnije...

 

Duško Mardešić, Ivo Barić: "Pedijatrija", udžbenik

pedijatrija-udzbenik

Opširnije...

 

 

Irena Bralić i suradnici: "Prevencija bolesti u dječjoj dobi",

sveučilišni priručnik / udžbenik

model-udzbenika

Opširnije...

 

 

Dr. Marija Čatipović: Savjeti za majku i dijete (DVD)

 

catipovic-savjeti1

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.