Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

 

  

 

 

 

 

 

 

Mreža pedijatrijskih

ordinacija u RH

 

Knjige, udžbenici, DVD

prof. dr. Josip Grgurić,
prim. dr. sc. Milivoj Jovančević i suradnici:

"Preventivna i socijalna pedijatrija"

knjiga socijalna preventivna pedijatrija small

Opširnije...

 

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr. med.
specijalistica pedijatrije

"Pedijatar u kući"

pedijatarukuci

Opširnije...

 

Duško Mardešić, Ivo Barić: "Pedijatrija", udžbenik

pedijatrija-udzbenik

Opširnije...

 

 

Irena Bralić i suradnici: "Prevencija bolesti u dječjoj dobi",

sveučilišni priručnik / udžbenik

model-udzbenika

Opširnije...

 

 

Dr. Marija Čatipović: Savjeti za majku i dijete (DVD)

 

catipovic-savjeti1

Opširnije...

 

HZZO je produžio postojeće ugovore za provoditelje primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 31. prosinca 2020. godine.

Ugovori se produljuju za privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove koji provode ugovorene djelatnosti izvan koncesije kao i privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove koji provode ugovorene djelatnosti u sustavu koncesije odnosno privatne zdravstvene radnike koji provode ugovorene djelatnosti u ordinaciji, a koji s HZZO-om imaju sklopljene ugovore o provođenju primarne zdravstvene zaštite i ugovoreo utvrđivanju sredstava i načinu provođenja zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 31. prosinca 2019. godine.

(Izvor: https://www.hzzo.hr/ugovori-provoditeljima-primarne-zdravstvene-zastite-produzeni-do-31-prosinca-2020-godine/)

U pripremi za obilježavanje međunarodnog tjedna dojenja čiji je ovogodišnji slogan: Osnažite, podržite roditelje, omogućite i olakšajte dojenje, želimo vas potaknuti da i vi obillježite kroz različite aktivnosti u rodilištu i zajednici.

Osnaživanje je proces koji traži objektivne, na dokazima i činjenicama utemeljene informacije te podršku na svim razinama kako bi se stvorilo okruženje u kojem majke mogu nesmetano dojiti. Iako se dojenje ostvaruje primarno kroz dijadu majka –dijete, svoju punu dimenziju dobiva tek uz podršku svih – očeva, partnera, obitelji, radnog mjesta i čitave zajednice Svi možemo podržati majke da nesmetano doje – sudjeljući u potpori, zaštiti i promicanju dojenja.

Opširnije...

 
Produženo je ugovorno razdoblje za privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove, koji provode ugovorene djelatnosti izvan koncesije (domovi zdravlja, zavodi, ljekarne, sanitet, hitna medicina) kao i privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove koji provode ugovorene djelatnosti u sustavu koncesije (doktori primarne zdravstvene zaštite, laboratorij, zdravstvena njega u kući), do 31. prosinca 2019. godine.

Opširnije...

 
Poštovane kolegice i kolege,

Zahvaljujemo Vam što ste podržali naše napore u očuvanju zdravlja vida naše djece i bili aktivni sudionici Nacionalnog preventivnog programa ranog otkrivanja slabovidnosti. Kao što ste već upoznati, ovaj nacionalni program uspostavljen je 1. siječnja 2016 godine. Svi Vaši trogodišnji pacijenti koji dolaze na redoviti sistematski pregled, dobivali bi uputnicu za oftalmološki pregled, MKB oznake Z13.5, kako bi se isti mogao učiniti s napunjene 4. godine života djeteta.

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.