Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

 

  

 

 

 

 

 

 

Mreža pedijatrijskih

ordinacija u RH

 

Knjige, udžbenici, DVD

prof. dr. Josip Grgurić,
prim. dr. sc. Milivoj Jovančević i suradnici:

"Preventivna i socijalna pedijatrija"

knjiga socijalna preventivna pedijatrija small

Opširnije...

 

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr. med.
specijalistica pedijatrije

"Pedijatar u kući"

pedijatarukuci

Opširnije...

 

Duško Mardešić, Ivo Barić: "Pedijatrija", udžbenik

pedijatrija-udzbenik

Opširnije...

 

 

Irena Bralić i suradnici: "Prevencija bolesti u dječjoj dobi",

sveučilišni priručnik / udžbenik

model-udzbenika

Opširnije...

 

 

Dr. Marija Čatipović: Savjeti za majku i dijete (DVD)

 

catipovic-savjeti1

Opširnije...

Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene ("samoizolacije").

Nastavno na Verziju 4 Revidiranih kriterija za testiranje na SARS-COV-2, prekid iizolacije i karantene od 26/10/2020

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Kriteriji-za-testiranje-na-SARS-CoV-2-prekid-izolacije-i-karantene- ver-4-1.pdf

Izmjene u odnosu na raniju verziju:

Opširnije

 
Liječničke potvrde u svrhu opravdanja izostanka učenika s nastave zbog zdravstvenih razloga, ubuduće će se izdavati samo u slučaju izostaka duljeg od tri rada dana uzastopno. U „Narodnim novinama" br. 3/2017 od 11.1.2017. objavljen je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera koji redefinira uvjete izdavanja liječničkih potvrda, a koji stupa na snagu 19. siječnja.
 
Aktualnim izmjenama omogućuje se roditelju učenika da više puta godišnje samostalno opravda izostanak djeteta s nastave do tri radna dana bez pribavljanja liječničke potvrde.

Opširnije...

 
Čuvanje djece liječnika za vrijeme pandemije COVID-19 - volonterska aktivnost udruge StEPP
 
StEPP je studentska udruga koja djeluje pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te okuplja studente medicine i dentalne medicine. Zbog novonastalih okolnosti u jeku epidemije, udruga StEPP omogućila je volontersko čuvanje malodobne djece liječnika koji zbog svojih poslovnih obaveza i rada na suzbijanju epidemije nisu u mogućnosti organizirati čuvanje djece na drugačiji način.
 
Temeljni cilj udruge StEPP je podizanje svijesti o važnosti poznavanja teorije i prakse prve pomoći i prehospitalne hitne medicine, kako među medicinskim profesionalcima, tako i u široj zajednici.
 

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.