Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

kongres2024

hlk-znakDrage kolegice i kolege,

tijekom protekla dva i pol mjeseca, novo vodstvo Hrvatske liječničke komore intenzivno je radilo. Detaljno smo analizirali postojeću organizacijsku strukturu i proučili sve poslovne procedure i procese u Komori. Uočili smo određene nedostatke i odredili prioritete svog kratkoročnog i srednjoročnog djelovanja kojima ćemo unaprijediti rad Komore.

Komoru namjeravamo voditi na bitno drugačiji način no što su je vodili naši uvaženi prethodnici. Bit ćemo aktivniji, brži, učinkovitiji, konkretniji, ali i otvoreniji. Kako članstvu tako i općoj javnosti. Komoru želimo izgraditi kao samostalnu i neovisnu instituciju koja će prije svega biti u službi zaštite interesa i prava liječnika.

Da bismo to postigli nužne su određene organizacijske i kadrovske promjene u strukturi Komore. Organizacijsko restrukturiranje Komore zahtjeva promjenu Pravilnika o ustroju i radu stručnih službi HLK-a, koji se nastavlja na Statut Hrvatske liječničke komore. Stoga u određenim člancima trebamo izmijeniti i Statut HLK-a.

Do 1. listopada 2015.g. prema zakonskim odredbama moramo imenovati revizora financijskog poslovanja Komore. Imenovanje revizora je u ingerenciji Skupštine HLK. Ponajprije zbog toga, 26. rujna 2015.g. održat će se Izvanredna sjednica Skupštine HLK-a. Izvanrednu sjednicu iskoristit ćemo i za potrebne promijene Statuta HLK-a.

Izvršni odbor HLK-a formirao je i Radnu skupinu za izmjene i dopune Statuta HLK. Želja nam je svakom članu Komore pružiti priliku aktivnog sudjelovanja u procesu izmjena Statuta.

Od sutra, 01. rujna 2015.g. zaključno s 10. rujnom 2015.g., imate priliku dati prijedloge izmjena ili dopuna Statuta HLK-a. Važeći Statut Hrvatske liječničke komore dostupan je na linku http://www.hlk.hr/876

Lijepo Vas molimo da sve svoje prijedloge vezane uz izmjene i dopune Statuta HLK-a, pošaljete e-poštom na: hlk@hlk.hr. Radna skupina za izmjene i dopune Statuta HLK-a rado će razmotriti sve Vaše prijedloge te će konačni prijedlog izmjena i dopuna Statuta izložiti na sjednici Vijeća HLK-a koja će se održati 18. rujna 2015.g.

Dr. Miran Cvitković,
predsjednik Povjerenstva za ostale liječničke djelatnosti HLK-a,
voditelj Radne skupine za izmjene i dopune Statuta HLK-a

 

  

 

 

 

 

 

 

Mreža pedijatrijskih

ordinacija u RH

 

Knjige, udžbenici, DVD

prof. dr. Josip Grgurić,
prim. dr. sc. Milivoj Jovančević i suradnici:

"Preventivna i socijalna pedijatrija"

knjiga socijalna preventivna pedijatrija small

Opširnije...

 
Dr. Ivan Begovac i suradnici:
Dječja i adolescentna psihijatrija
begovac djecja psihijatrija naslovnica
(kliknite na sliku za preuzimanje pdf verzije ili pristup internetskoj verziji knjige) 
 

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr. med.
specijalistica pedijatrije

"Pedijatar u kući"

pedijatarukuci

Opširnije...

 

Duško Mardešić, Ivo Barić: "Pedijatrija", udžbenik

pedijatrija-udzbenik

Opširnije...

 

 

Irena Bralić i suradnici: "Prevencija bolesti u dječjoj dobi",

sveučilišni priručnik / udžbenik

model-udzbenika

Opširnije...

 

 

Dr. Marija Čatipović: Savjeti za majku i dijete (DVD)

 

catipovic-savjeti1

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.