Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

news14Hrvatska liječnička komora

NEWSLETTER BR. 14

21. svibnja 2015.

Otvorena javna rasprava o izmjenama zdravstvenih zakona

Poštovane/i,

na web portalu e-savjetovanja https://savjetovanja.gov.hr// dostupni su konačni prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju te je otvoreno savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

Uputa o načinu podnošenja komentara dostupna je i na http://www.zdravlje.hr/zakonodavstvo/savjetovanje_sa_zainteresiranom_javnoscu

Ministarstvo zdravlja će tijekom sljedećih 30 dana organizirati razne skupove, tribine i okrugle stolove na kojima će svi važni dionici u zdravstvenom sustavu te svi zainteresirani imati priliku izreći svoje stajalište o zakonima. Također, očekuje se i veliki broj konstruktivnih, pisanih komentara i prijedloga. Po završetku javne rasprave zakoni će biti upućeni u daljnju proceduru u Vladu RH i Sabor. Priopćenje Ministarstva zdravlja možete pročitati ovdje.

Prijedloge izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju možete pročitati i na www.hlk.hr

 

Produljen rok za dostavu glasačkih listića

Zbog potrebe ponovljene dostave određenog broja glasačkih listića, o čemu su Komoru izvijestili sami birači koji nisu na vrijeme preuzeli pošiljku te se ista vratila u Komoru, ali i zbog naknadne promjene adresa prebivališta određenog broja birača kojima je u tom slučaju, na traženje tih birača, glasački listić ponovno poslan na novu adresu, Središnje izborno povjerenstvo odlučilo da se rok za dostavu ispunjenih glasačkih listića produži na dan 27. svibnja 2015. godine (do 24 sata).

Kako bi se u pogledu roka za dostavu glasačkih listića osigurao jednak položaj birača u svim izbornim jedinicama, Središnje izborno povjerenstvo odlučilo je produžiti rok za dostavu glasačkih listića biračima u svim izbornim jedinicama.

 

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA je samostalna, neovisna, staleška i strukovna organizacija liječnika - doktora medicine na području Republike Hrvatske. Komora štiti prava i zastupa interese liječnika, unapređuje liječničku djelatnost, brine se o ugledu liječnika i o pravilnom obavljanju liječničkog zvanja.

Temeljem Zakona o liječništvu, Komora obavlja javne ovlasti: vodi Imenik liječnika u Republici Hrvatskoj; daje, obnavlja i oduzima odobrenja za samostalan rad; obavlja stručni nadzor nad radom liječnika; određuje najnižu cijenu rada privatnih liječnika i odobrava pojedinačne cijene liječničkih usluga privatnih liječnika.

 

Hrvatska liječnička komora
Fra Grge Tuškana 37, Zagreb, tel: 01/4500 840
web: www.hlk.hr

 

  

 

 

 

 

 

 

Mreža pedijatrijskih

ordinacija u RH

 

Knjige, udžbenici, DVD

prof. dr. Josip Grgurić,
prim. dr. sc. Milivoj Jovančević i suradnici:

"Preventivna i socijalna pedijatrija"

knjiga socijalna preventivna pedijatrija small

Opširnije...

 
Dr. Ivan Begovac i suradnici:
Dječja i adolescentna psihijatrija
begovac djecja psihijatrija naslovnica
(kliknite na sliku za preuzimanje pdf verzije ili pristup internetskoj verziji knjige) 
 

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr. med.
specijalistica pedijatrije

"Pedijatar u kući"

pedijatarukuci

Opširnije...

 

Duško Mardešić, Ivo Barić: "Pedijatrija", udžbenik

pedijatrija-udzbenik

Opširnije...

 

 

Irena Bralić i suradnici: "Prevencija bolesti u dječjoj dobi",

sveučilišni priručnik / udžbenik

model-udzbenika

Opširnije...

 

 

Dr. Marija Čatipović: Savjeti za majku i dijete (DVD)

 

catipovic-savjeti1

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.